Лигње печене у рерни

Лигње печене у рерни
Лигње из рерне


Састојци:


700 г црвеног очишћеног кромпира
700 г лигњи
2 парадајза
1 средња главица црног лука
3 чена белог лука
со, бибер, нана, босиок, оригано
першуново лишће
маслиново уље

Припрема:


Кромпир и црни лук исећи на плошке. Помешати и посолити. У ватросталну чинију ставити маслиново уље и дно прекрити кромпиром и луком. 
Преко ставити благо усољене лигње и на коцкице исечен ољуштен парадајз. 
Све то прекрити још једним редом кромпира. 
Чинију поклопити и пећи у загрејаној рерни 45 минута на 220 степени. 
Затим је отлопити и додати ситно исецкан бели лук и зачине. Промешати и пећи док се сок који се створио од парадајза не укува. На крају посути лигње мешавином маслиновог уља, ситно сецканог белог лука и першуновог листа.

Нема коментара:

Постави коментар