Пинђур

Пинђур
Пинђур


Састојци:


9 кг црвених рога паприка за ајвар
6 кг парадајза
першунов лист
1-2 главице белог лука
1 дл уља за пржење
пола кесице конзерванса
сирће
со


Припрема:

Паприке опрати и посушити. 
Испећи паприке и кад се охладе ољуштити их. 
Очистит их од семена и ручно их исцепкати уздужно на танке трке. 
На загрејаном уљу упржити парадајз који је предходно опран, ољушћен и исечен на коцкице. 
Када је парадајз упржен, додати припремљене паприке и упржити пинђур још око пола сата. 
Додати везицу ситно исецканог першуна и соли по укусу. 
Бели лук исећи на плошке и додати у пинђер. 
Четрири кашике сирћета додати у пинђур. 
Врућ пинђур спремити у вруће тегле. 
Ставити у рерну на 100 степени да се запече око пола сата. 
Када је пинђур охлађен налити уља и затворити тегле чепом и сместити у оставу.


Свакако зачинавање пинђура сољу, белим луком и сирћетом можете урадити и према свом укусу.

1 коментар:

  1. Sad skoro sam tek prvi put cula ime PIndjur i mnogo mi se svidelo kao i ono sto je u tegli:))

    ОдговориИзбриши